logo
Hojleddet.dk
Information og guides om teknik, gadgets og lidt blandet

PHP - Gratis og enkelt at gå til...

Skrevet den 23-12-2004 10:22 af cab

PHP er et gratis programmeringssprog primært rettet mod webudvikling. På <a href="/link/www.php.net" target="_new">php.net</a> kan du downloade flere versioner af sproget til forskellige platforme.

PHP betyder "PHP: Hypertext Preprocessor" og kan indlejres i HTML og derved gøre en web-side dynamisk - vel at mærke både hurtigt, fleksibelt og enkelt. PHP processes på webserveren og det er ren HTML der sendes videre til browseren, hvilket er en fordel sammenlignet med de forskellige script sprog der afvikles i browseren.

De fleste ting på min hjemmeside som jeg ikke har kunnet lave i ren HTML, har jeg udviklet i PHP. Ting som tællere og statistik, håndtering af ensartet navigation, nyheder og meget andet har jeg indarbejdet ved hjælp af PHP. Den største fordel ved denne metode er at søgemaskiner og deslige får resultatet som ren HTML og det bliver derfor muligt at søge på kryds og tværs af hjemmesiden ved hjælp af f.eks. Google.

Mere information om PHP og brugen af det

Der findes et hav af hjemmesider der indeholder tutorials om PHP, fora og ved hjælp af Google kan man som regel finde lige hvad man har brug for, selv om det tager lidt tid at sortere de mindre interessante sider fra.

Der findes mange alternativer til PHP og Microsoft har forskellige at vælge i mellem. Jeg har selv prøvet ASP eller Active Server Pages, som bl.a. er integreret i Visual Studio. Det er også ret simpelt at gå til, men som alt andet fra Microsoft koster det penge og passer bedst sammen med andre komponenter fra Microsoft. Mange af de øvrige alternativer, såsom Python og Ruby er, ligesom PHP, gratis at benytte.Kommentarer