logo
Hojleddet.dk
Information og guides om teknik, gadgets og lidt blandet
Playlist generator i aktion - liste med kunstnere fra U-Z.
Playlist generator i aktion - liste med kunstnere fra U-Z.
Playlist generator i aktion - liste med kunstnere fra U-Z.

Playlist generator i aktion - liste med kunstnere fra U-Z.

Playlist Generator

Skrevet den 27-12-2004 10:38 af Webmaster

<p>I 2001 lavede jeg, i samarbejde med en kollega, en lille VB (Visual Basic) applikation der kan generere en XML baseret website med underliggende playlists, baseret på MP3 filer der ligger i en bestemt folderstruktur: "Kunster - Album - Sang" eller "Kunstner - Sang".

<h2>Koncept</h2>

Idéen var min kollegas, der havde lavet den som en Excel makro, men vi flyttede den til et rent Visual Basic program og tilføjede nogle nye funktionaliteter, såsom redigering af tags og omdøbning af filnavne. Websidens layout bestemmes af 4 XSLT-filer og filerne afspilles med din foretrukne MP3-afspiller.

<h2>Styrker og svagheder</h2>

Programmets styrke er at det er særdeles fleksibelt og relativt hurtigt, men der medfølger også svagheder, såsom XML-filen der ikke kan genereres dynamisk, afspilningen af playlists der er afhængig af browseren og formkravet til folderstrukturen.

<h2>Dagens alternativer i 2007</h2>

Jeg må tilstå at tiden er løbet fra programmet, da der er kommet mange andre programmer til administration af MP3 filer, såsom som Apples iTunes og ikke mindst de forskellige Media Centers og vi udvikler ikke længere på programmet.

<h2>Den bedste gratis mulighed</h2>

Udover generering af playlists, var programmets største styrke mulighederne for editering i navn og ID3 tag, samt muligheden for at vise sine MP3 filer på en webside.<br>

Til det formål er jeg tilfældigt faldet over programmet MP3tag der er udviklet af Florian Heidenreich. Det kan læse et bibliotek med MP3 filer og vise alle tags, der findes allerede. Hvis du vælger filer der svarer til et album kan du søge i freedb efter et match og hvis der findes et kan du opdatere ID3 tags på de pågældende MP3 filer - nemt, hurtigt og smertefrit. Når du har korrekte tags på alle filerne kan du importere playlists i mange forskellige formater, inkl. HTML og XML, så på alle områder overgår dette program vores gamle MP3 Playlist Generator. Det bedste af det hele er at programmet er freeware og kan downloades på <a href="/?link=http://www.mp3tag.de/en/download.html">http://www.mp3tag.de/en/download.html</a>.

</p>


Faktatabel

Kommentarer