logo
Hojleddet.dk
Information og guides om teknik, gadgets og lidt blandet

Handel på Børsen er nu tilgængeligt for menigmand.

Skrevet den 27-12-2004 12:13 af cab

Jeg har siden 1990 været interesseret i værdipapirer, men pga. begrænsede midler har jeg ikke foretaget mange handler. Jeg har haft et par heldige handler med banker i løbet af 90'erne, hvor jeg har benyttet mig af den såkaldte elevatoreffekt, hvor nogle papirer har ganske forudseelige svingninger i kursen. I slutningen af 90'erne var jeg af den overbevisning at kurserne kun kunne gå opad på længere sigt. Fra efteråret 2000 handlede jeg til strakskurser via min daværende banks webbank, men fra slutningen af marts 2001 har jeg handlet direkte på Nasdaq via min nye bank.

Af skade bliver man klog, men sjældent rig.

Jeg tabte en sjat da den såkaldte "it-boble" sprak og i forbindelse med terrorangrebet den 11. september 2001, og derfor definerede jeg nedenstående regelsæt som mine personlige retningslinjer for fremtidige investeringer:

Siden mine første tab, har jeg ved hjælp af mine retningslinier fået indhentet noget af det tabte, men siden 2002 har tiden været meget knap og pengene har været afsat til andre formål, så jeg får ikke handlet så meget som jeg gerne ville. Så taber man til gengæld heller ikke noget.

Jeg har opbygget en værdipapir database i Access hvor jeg registrerer mine handler og derved kan følge med i udviklingen i afkastet, som desværre stadig har det forkerte fortegn.Kommentarer