logo
Hojleddet.dk
Information og guides om teknik, gadgets og lidt blandet

Jeg har interesseret mig for programmering i mange år efterhånden.

Skrevet den 26-12-2004 15:40 af cab

Det startede den første dag på gymnasiet i Haslev, hvor vi blev vist rundt - jeg selv kom kun til computergangen hvor der stod en række DDE datamater, så vidt jeg kan huske og regne ud må det have været af typen SPC/1. Der var 4 terminaler koblet til en CPU og anden CPU med en enkelt terminal tilkoblet (Senere fandt jeg ud af at der også var en Commodore PET). Jeg faldt i snak med en 2.G'er (Jeg tror nok det var Peter Fjord) og jeg kom ikke længere. Mine forældre undrede sig over hvorfor første skoledag varede til kl. 20:00, men for mig var der ingen tvivl om at jeg havde opdaget min hidtil stærste interesse.

Jeg startede med at programmere i en forløber for Comal 80 (som jo blev meget kendt i forbindelse med Commodore 64) der hed Comal 2.23 - en af de morsomme ting vi rodede list med, var at dimensionere kæmpestore variabler så vi fik adgang til styresystemet og kunne ændre kommandoer, f.eks. kunne man ændre "RUN" til "DEL", hvilket kunne hidse selv den mest stille programmør op når hans program forsvandt ved næste test. Min første kontakt med Basic var på føromtalte Commodore PET, og i lang tid siden da har jeg fortrinvist programmeret i Basic (dvs. VB efter 1992).

Jeg foretrækker den enkle syntax de Basic lignende sprog repræsenterer, i modsætning til f.eks. C og C++.

I løbet af årene har jeg stiftet bekendtskab med mange forskellige "sprog" og jeg har blandt andre rodet med:

I øjeblikket arbejder jeg primært med HTML, PHP og SQL (i forbindelse med bl.a. hojleddet.dk), da jeg ikke selv programmerer i forbindelse med mit arbejde længere. Der findes mange muligheder og værktøjer og jeg bruger et framework til PHP der hedder FatFree.Kommentarer