logo
Hojleddet.dk
Information og guides om teknik, gadgets og lidt blandet
Dette billede vises når installationen er slut.
Dette billede vises når installationen er slut.
Dette billede vises når installationen er slut.

Dette billede vises når installationen er slut.

Picasa - Et gratis program til billedorganisering

Skrevet den 01-12-2006 11:40 af cab

Google har udviklet Picasa til organisering af billeder. Det kan erhverves kvit og frit og faktisk fungerer det udmærket, specielt til billeder man selv har taget.

Programmet kan downloades via linket nedenunder og i skrivende stund er det knap 15MB der skal downloades før man kan starte installationen.

Programmet findes på dansk og linket er til den danske version. Der er ikke noget at bemærke til installationen - udover ved slutningen hvor Picasa på forhånd har valgt (foreslået) en række indstillinger. Desværre har de to sidste intet med Picasa har at gøre og det en uskik at mange program-udbydere er begyndt at lade deres installationsprogrammer rode med indstillinger der intet har at gøre med det aktuelle program. Du kan se skærmbilledet nedenfor.

Første gang du starter programmet, spørger Picasa om du vil gennemsøge hele computeren for billeder eller om du vil nøjes med at kigge i mapperne Skrivebord (Desktop), Mine Dokumenter (My Documents) og Mine Billeder (My Pictures). Når søgningen er afsluttet præsenteres du for en liste med dit nederste mappeniveau i datoorden. Opdager du at der er inkluderet nogle mapper der ikke skulle have været dig kan du via Værktøjer - Mappeadministration for hver mappe vælge om den skal scannes hver gang, en enkelt gang eller helt udelades fra Picasa. Du kan se skærmbilledet nedenfor.

Selve programmet fungerer nemt og hurtigt og man kan foretage mindre korrektioner på billederne mens man kigger dem igennem - for eksempel orientering kan ændres fra stående til liggende, røde øjne kan reduceres etc. - en facilitet der er meget tidsbesparende i forhold til at skulle starte sit billedbehandlingsprogram op, hvad enten det er Photoshop, Paint Shop Pro eller The Gimp. Der er også en række andre funktioner, såsom print, email, upload til blog og meget andet som jeg endnu ikke har prøvet af.

Google hævder selv at Picasa burde være standard for alle digitale kameraer og jeg må da indrømme at programmet er ret godt og meget brugervenligt. Det slår Canon's ZoomBrowser med flere længder, men det er vist heller ikke et af de bedste programmer der findes. En af de største fordele ved at bruge Picasa er at du ikke skal lære et nyt program hvis du skifter dit digital kamera ud med et andet mærke.

Du kan finde mere information om Picasa hos Google's Picasa support - dette link er dog på engelsk.

Hvis du har fået lyst til at prøve Picasa, kan du downloade det her.Kommentarer