logo
Hojleddet.dk
Information og guides om teknik, gadgets og lidt blandet

MySQL

Skrevet den 29-10-2006 11:59 af cab

Den gratis SQL database, MySQL, er tæt integreret med bl.a. PHP og tilbydes ofte som en del af de fleste webhotel pakker.

Jeg forsøgte i starten at undgå at bruge en database i det hele taget for at holde min website administration så simpel som mulig. I stedet benyttede jeg en samling PHP scripts der opbevarede data i tekstfiler på webserveren, men i efteråret 2004 var mine log-filer vokset utrolig meget og kunne ikke længere håndteres i mine scripts. Derfor gik jeg i gang med at ændre alle mine scripts til at benytte MySQL databasen, først og fremmest logningen var det nødvendigt at få ændret. Alle siderne benytter nu databaseopslag og eftersom der gradvist også er kommet flere og flere sider, må jeg tilstå at administrationen er blevet nemmere efter jeg har lagt om til database baserede sider og scripts.

Administration af MySQL

Der findes en del programmer til bl.a. Windows som kan administrere en MySQL database, men det vel nok hyppigst anvendte er PHP scriptet phpMyAdmin, som stort set alle webhoteller tilbyder default. Den fungerer ganske udmærket og i den seneste version benyttes Ajax rigtig meget og det giver en fin brugeroplevelse. Det er dog som næsten altid, en smule tungere via web end via et rigtigt klient program.

MaxDB

MySQL har indgået samarbejde med SAP om SAP's native database MaxDB, som dermed også er blevet Open source. Nedenfor et citat fra MySQL's hjemmeside:

" The Professional DBMS MaxDB is a heavy-duty, SAP-certified open source database for OLTP and OLAP usage which offers high reliability, availability, scalability and a very comprehensive feature set. It is targetted for large mySAP Business Suite environments and other applications that require maximum enterprise-level database functionality and complements the MySQL database server."

Dette er efter min mening endnu et klart bevis på at MySQL er en meget seriøs aktør på database markedet og at man sagtens kan lave forretningsmodeller baseret på Open source software.Kommentarer