logo
Hojleddet.dk
Information og guides om teknik, gadgets og lidt blandet
Mit gode gamle Canon A20 (taget med et Fuji S5000).
Mit gode gamle Canon A20 (taget med et Fuji S5000).
Mit gode gamle Canon A20 (taget med et Fuji S5000).

Mit gode gamle Canon A20 (taget med et Fuji S5000).

Mit første digitale kamera.

Skrevet den 27-12-2004 14:30 af cab

De fleste billeder på hojleddet.dk er taget med et Canon A20 digital kamera. Det har 2,1 mio. pixels, 3x optisk zoom, indbygget blitz og bruger USB interface, CompactFlash I ram-kort og standard AA batterier, hvilket har den fordel at man kan købe almindelige batterier, hvis de genopladelige skulle løbe tør (selvom de holder meget længe).

Da jeg købte det, var det et udmærket køb til prisen, men der skulle lægges 4-8 1600mAh batterier og en lader oven i prisen, samt et lidt større CompactFlash card på 48MB (heldigvis fik jeg solgt det medfølgende 8MB kort for 100,-) og en taske. Med disse ting i baggagen har jeg været rimeligt godt kørende efter min egen mening, jeg købte dog et 128MB CF kort da jeg skulle giftes, men det var primært fordi jeg ikke ville risikere at måtte undvære nogle pletskud fra brylluppet.

Lidt om megapixels.

Lad dig ikke snyde af det lave antal pixels dette kamera har - det tager virkelig fremragende billeder, der kan printes i fotokvalitet op til A4 størrelse. Optikken betyder utrolig meget og hvis den ikke er i orden fylder man bare alle sine megapixels med et dårligt billede. Når du skal vælge et digitalt kamera skal du derfor ikke fokusere ensidigt på antallet af pixels, men også kigge på linsens kvalitet og hurtighed (=lysfølsomhed - det angives ved et lavt blændetal, f.eks. 2,0). A20'erens blændetal går fra 2,8 til 4,8, hvilket skal forstås sådan at hvis zoomen ikke bruges er laveste blænde 2,8 og når man har zoomet helt ind er laveste blænde 4,8. 2,8 til 4,8 er meget udbredt på en lang række kameraer.

A20 kom frem i 2001.

Nu er kameraet selvfølgelig forældet, men det tager stadigvæk særdeles gode og skarpe billeder. Dog har jeg opdaget at specielt til akvariefotos er det mindre velegnet, da autofokuseringen ikke er glad for disse forhold og billeder helt uden blitz bliver nemt rystede.

Man må videre.

Med lidt vemod i hjertet, har jeg solgt kameraet i november 2004 efter jeg havde haft det i 3½ år. Jeg gav oprindelig 4.095 for kameraet, 600 for et 48MB Compactflash Card, 200 for en taske og 100 for 4 opladelige AA batterier eller i alt ca. 5.000 og jeg solgte det for 700 DKK. Digital kameraer er absolut ikke en vare der holder deres pris i længden, specielt ikke sammenlignet med traditionelle kameraer. Alt originalt tilbehør fulgte med og kameraet var som nyt uden ridser, fejl eller mangler. Jeg vil dog ikke beklage mig - jeg vil jo gerne have noget nyt ind i mellem og man kan ikke samle alt det gamle til bunke.


Faktatabel

Kommentarer